JÄTEHUOLTOMÄÄRÄYKSET

Jätehuoltomääräykset ovat paikallisia määräyksiä, jotka täydentävät jätelakia ja asetusta. Jätehuoltomääräykset asettaa kunnan jätehuollosta vastaava viranomainen Jätelain 91 § nojalla. Jätelaki antaa kunnalle laajahkot valtuudet paikallisten määräysten antamiseen jätteiden käsittelystä ja hyödyntämisestä, haittojen ehkäisemisestä sekä valvonnasta.

Jätehuoltomääräyksissä annetaan jätehuoltoon ja sen järjestämiseen liittyviä määräyksiä.

Uudenmaan jätelautakunnan alueella on toistaiseksi voimassa kahdet jätehuoltomääräykset:

Länsi-Uudenmaan jätelautakunnan asettamat jätehuoltomääräykset ovat voimassa Hangossa, Inkoossa, Karkkilassa, Lohjalla, Siuntiossa, Raaseporissa ja Vihdissä.

Porvoon alueellisen jätelautakunnan asettamat jätehuoltomääräyksissä ovat voimassa Askolassa, Loviisassa, Pornaisissa, Porvoossa ja Sipoossa.

Jätehuoltomääräysten ymmärrettävyyttä helpottamaan on laadittu tietopaketti ”Mitä jätehuoltomääräykset ovat ja miksi niitä annetaan”. Pakettiin on koottu kuntalaisille yleistä tietoa koko jätehuoltojärjestelmästä.
Jätehuoltomääräysten perusteluissa on esitetty yksityiskohtaiset perustelut jokaiselle määräykselle.

Uudenmaan jätelautakunnan alueella voimassa olevat jätehuoltomääräykset:

Länsi-Uudenmaan jätelautakunnan vahvistamat jätehuoltomääräykset, voimassa kunnisa: Hanko, Inkoo, Karkkila, Lohja, Raasepori, Siuntio, Vihti

Porvoon alueellisen jätelautakunnan vahvistamat jätehuoltomääräykset, voimassa kunnissa  Askola, Loviisa, Pornainen, Porvoo, Sipoo

(Jätehuoltomääräykset 1.7.2019 alkaen)

 

Jätehuoltomääräysten perustelut

Mitä jätehuoltomääräykset ovat ja miksi niitä annetaan