020 690 145  |  ujlk@ujlk.fi

Länsi-Uudenmaan jätelautakunta ja Porvoon alueellinen jätelautakunta yhdistyivät vuoden alusta ja muodostavat nyt Uudenmaan jätelautakunnan.

Uusi jätelautakunta on 12 kunnan alueellinen jätehuoltoviranomainen. Siihen kuuluvat Itä-Uudeltamaalta Askola, Loviisa, Pornainen, Porvoo ja Sipoo sekä Länsi-Uudeltamaalta Hanko, Inkoo, Karkkila, Lohja, Raasepori, Siuntio ja Vihti. Lautakunnassa on 12 kuntien valitsemaa jäsentä, yksi jokaisesta jäsenkunnasta. Jätelautakunnan tärkeimpiin tehtäviin kuuluvat jätehuoltomääräysten antaminen sekä jätetaksan ja sen maksujen hyväksyminen.

Uudenmaan jätehuoltoviranomainen hoitaa kuntien jätehuollon viranomaistehtäviä. Jätehuoltoviranomainen seuraajätehuollon toteutumista ja käsittelee siihen liittyviä hakemuksia ja muistutuksia sekä tekee tarvittavia viranhaltijapäätöksiä.

Jätehuoltoviranomaisen nettisivut löytyvät osoitteesta www.ujlk.fi, josta löytyy myös jätehuoltomääräykset ja jätetaksat sekä lautakunnan esityslistat ja kokouspöytäkirjat. Nettisivujen kautta kuntalainen voi muun muassa hakea keskeytystä omaan jätehuoltopalveluun tai sekajäteastian tyhjennysvälin pidentämistä.

Uudenmaan jätehuoltoviranomaisen yhteystiedot: