020 690 145  |  ujlk@ujlk.fi

Lausunnon antaminen Inkoon kunnan vesihuollon kehittämissuunnitelmaluonnoksesta
Jätelautakunta päätti yksimielisesti lausunnossaan todeta muun muassa, että kehittämissuunnitelmassa ja Inkoon jätevedenpuhdistamon kapasiteettiä arvioitaessa tulisi huomioida, että saostus- ja umpisäiliölietteen määrää, jota jätevedenpuhdistamon pitää käsitellä, voi lisääntyä tulevaisuudessa.

Jätevesilietteen kuljetusjärjestelmä
Jätelautakunta päätti äänestyksen jälkeen jättää asian pöydälle siihen asti, että eduskunta on käsitellyt jätelakiuudistusta. Janna Lainen vastaesitys voitti äänin 8 (Sanna Kurki, Kristo Halme, Matti Kalvia, Åke Holmlund, Mikael Karlsson, Henna Nyrhivaara, Karl Åberg, Jaana Laine) – 4 (Tuula Huuhtanen, Timo Jansson, Miika Lepokallio, Elin Andersson). Tuula Huuhtanen, Timo Jansson, Miika Lepokallio, Elin Andersson ja esittelijä jättivät eriävän mielipiteen.

Jätelautakunta päätti 21.5.2019 äänestyksen jälkeen ottaa käyttöön kiinteistön haltijan järjestämän jät­teen­kul­je­tus­jär­jes­tel­män alueellaan, mutta Helsingin hallinto-oikeus on kumonnut jätelautakunnan päätöksen ja palauttanut asian jätelautakunnalle uudelleen käsiteltäväksi. Perusteluissaan hallinto-oikeus toteaa muun muassa, että jätelautakunnan pää­tös on puutteellisesti perusteltu ja riittämättömästi selvitetty. Asiassa ei ole osoitettu, että jätelain 37 §:n 1 momentin edellytykset kiinteistön hal­ti­jan järjestämälle jätteenkuljetukselle täyttyisivät. 10.12.2020 jätelautakunta päätti äänestyksen jälkeen jättää asian pöydälle.

Muut asiat
Muut asiat jätelautakunta päätti yksimielisesti esityksen mukaisesti.

Jätelautakunnan pöytäkirjat ovat tarkastuksen jälkeen luettavissa osoitteessa www.ujlk.fi/kokoukset

Lisätietoja:
Uudenmaan jätelautakunta, Elin Andersson, puheenjohtaja